Son Dakika

YPG Suriye’de IŞİD’e Karşı Yeni Bir İttifak Kurdu



YPG Suriye’de IŞİD’e karşı savaşan Arap ve Süryani  gruplarla  birlikte “Suriye Demokratik Güçleri” adlı yeni bir ittifak kurdu.  Gelişme ABD’nin Suriye’deki ‘eğit-donat’ programında yaptığı değişikliğin ardından geldi. ABD Başkanı Barack Obama da katıldığı bir televizyon programında,  “Suriye’de ‘vekil ordu’ yaratılabileceği konusunda başından beri şüphelerim vardı” dedi.
YPG Güney-hattı-kontrol-altında

Suriye’de, “Suriye Demokratik Güçleri” adı altında yeni bir ittifak oluşturuldu. İttifakta, YPG’nin yanısıra IŞİD’e karşı savaşan  Suriyeli Arap gruplar da var. Bu grupların  Ceyş El Suvar, Burkan El Fırat, El Sanadid, El Cezire Tugayları ve Süryani Askeri Konseyi olduğu açıklandı.
YPG Sözcüsü Polat Can, “Ülkenin içinden geçtiği hassas dönem ve hızlanan siyasi ve askeri gelişmeler nedeniyle, Kürtleri, Arapları, Süryanileri ve tüm diğer unsurları içine alacak şekilde birleşmiş milli askeri güç kurulmalı. Suriye Demokratik Kuvvetleri, kendi kendini yöneten bir Suriye kuracak” dedi. .
Söz konusu gelişme, ABD’nin eğit-donat programında yeni yaklaşımını açıklamasının ardından geldi.
ABD, Suriye dışında yeni savaşçılar eğitmek yerine halihazırda  IŞİD’e karşı savaşan ve güvenilirliği kanıtlanan Kürt güçlerine ve Arap müttefiklerinin liderlerine  silah ve eğitim yardımı yapacağını  duyurmuştu.
OBAMA: BAŞINDAN BERİ ŞÜPHELERİM VARDI
CBS kanalının  60 Dakika programına katılan ABD Başkanı Barack Obama da  ‘eğit-donat’ programının başarısızlığına değindi.
Obama, “Suriye içinde etkili bir şekilde böyle bir ‘vekil ordu’ yaratabileceğimiz fikri hakkında başından beri şüphelerim vardı. Amacım, ‘IŞİD ile savaşmak isteyen ılımlı muhalefeti eğitip donatabilecek miyiz’ düşüncesini sınamaktı. Öğrendiğimiz ise şu oldu; Esad iktidarda kaldığı sürece bu kişileri IŞİD’e odaklandırmak oldukça zor” diye konuştu.
Obama, Suriye, Yemen, Libya gibi ülkelere asker gönderilmesi gerektiğini savunanların yanlış yolda olduğunu söyleyerek, “Bu yanlış bir strateji olur. Yine aynı hatayı yaparsak yazıklar olsun bize”, dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diyarbakır Tv Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.