Son Dakika

ABD, Haseke’ye 50 ton Cephane İndirdi

ABD uçakları, Suriye’nin kuzeyindeki Haseke bölgesine 50 ton cephane indirdi. Suriyeli muhalifler YPG ile beraber Rakka’ya girmeye hazırlandıklarını ifade etti.
abd-ucak-lojistik-12102015

Cephane, Rojava’nın Cizire kantonu içerisinde yer alan Haseke’de bulunan YPG ve YPJ milisleriyle bunların Arap müttefiklerine dağıtıldığı kaydedildi.
CNN’in haberine göre; adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, uçakların 112 balya silah ve cephane gönderimini Washington’ın eğit-donat sonrası Suriyeli muhalif gruplara yönelik alternatif arayışların ilk adımı olarak yorumladı. YPG ve YPJ’yle ittifakını resmen açıklayan Suriye Arap Koalisyonu’nun ABD tarafından kontrol edilip sakıncalı görülmediği de ifade edildi.
Reuters’a konuşan Suriyeli muhaliflerden bir komutan, ABD’nin YPG ile beraber Rakka’ya operasyon düzenlemeleri için kendilerine silah göndermekte olduğunu aktardı.
Suriye Arap Koalisyonu içinde IŞİD’e karşı YPG ile birlikte çarpışan Cayş el Tuwar, Burkan el Fırat, El Sanadid ve El Cezire Tugayları gibi küçük milis grupları var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diyarbakır Tv Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.