Son Dakika

Rusya ve ABD’den ‘Hava Aracı’ Açıklaması

Rusya ve ABD’den ‘Hava Aracı’ Açıklaması

iha-düşürüldü

Genelkurmay’ın Türkiye’nin hava sahası içerisinde milliyeti belirsiz hava aracının düşürüldüğünü duyurmasının ardından, Rusya bugün Suriye’de göreve çıkan tüm uçakların geri döndüğünü, ABD ise düşürülen İHA’nın Rusya ait olduğundan ‘şüphelendiğini’ açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı’nın Türkiye’nin hava sahası içerisinde milliyeti belirsiz hava aracının düşürüldüğünü duyurmasınınardından, Rusya ve ABD’den açıklama geldi.
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, düzenlediği basın toplantısında “Suriye’de tüm Rus uçakları görevlerini tamamlayıp güvenli bir biçimde üslerine geri döndü. İnsansız hava araçlarımız da önceden planlandığı gibi görevlerine devam ediyor” dedi.
ABD: İHA Rusya’ya ait
Reuters’e konuşan bir Amerikalı yetkili ise Rusya’nın “Tüm uçaklarımız üslerinde” açıklamasına rağmen uçağın Rusya’ya ait olabileceğini söyledi.

Kurtulmuş: Angajman kuralları gereği düşürüldü

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş “Türkiye sahası terk edilmediği takdirde angajman kurallarının gereği yerine getirilir” dedi.
Kurtulmuş şöyle devam etti:
“Elimizdeki bilgi, milliyeti bilinmeyen bir hava aracının, bu anlamda angajman kuralları gereği düşürüldüğüdür. Önümüzdeki dakikalarda, önümüzdeki saatlerde TSK, mesele aydınlandıkça gerekli açıklamayı yapacaktır.”

Sinirlioğlu: Sınırın 3 kilometre içinde düşürüldü

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Kilis’te düşen insansız hava aracının (İHA) sınırın 3 kilometre içinde vurulduğunu açıkladı.
Sinirlioğlu, “Sınırın 3 kilometre içinde vuruldu. İnsansız hava aracı. Kime ait olduğunu tespit edemedik. Ama bizim sınırımızın içine düştüğü için çalışmalarımız devam ediyor. Kimliğini belirleyince açıklama yapacağız” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diyarbakır Tv Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.