Son Dakika

Kürt Konferansı Moskova’da Başladı

Moskova’da, Uluslararası Kürt Konferansı başladı. Toplantının bu yılki adı, “IŞİD’e Karşı Uluslararası Mücadele Koalisyonunun Kurulma Perspektifi”. 
moskova-konferasnUluslararası Kürt Sosyal Kurumlar Birliği ve Rusya Stratejik Araştırma Enstitüsü’nün organizatörlüğünü yaptığı konferans Moskova’da başladı.
IŞİD’e karşı uluslararası mücadele koalisyonunun tartışılması amaçlanan konferansa, PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah ve Kobani Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Enver Müslim, DTK Eşbaşkanı Selam Irmak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ve HDP Dışilişkiler Sorumlusu Nazmi Gür, Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) üyeleri, siyasetçi, diplomat, Ortadoğu, Kafkas ve Asya Bilimci katıldı.
‘PYD, demokratik çözüm imkanını güçlendiriyor’
Enstitü Direktörü Leonid Petroviç, “Bu yeni süreçte Kürtlerin önemli bir rolü var” dedi.
Adil Rusya Partisi Başkanı Sergey Mironov da  PYD’nin Suriye sorununa demokratik çözüm imkanını güçlendirdiğini belirtti.
Abdullah: Amacımız Suriye’nin demokratikleştirilmesi
PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah ise “Kanton sistemini kurarken, hiçbir zaman Suriye’nin parçalanmasına önayak olmayı düşünmedik. Amacımız Suriye’nin demokratikleşmesi ve tüm halkların kendi kimlikleriyle kendilerini ifade etmesidir,” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diyarbakır Tv Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.