Son Dakika

Irak Kürdistanı’nda Kriz Derinleşiyor

Hâlihazırda aylardır yeni başkan seçemeyen Irak Kürdistanı’nda siyasi kriz derinleşiyor. Süleymaniye’de KDP binalarına yapılan saldırılar ve eylemcilerin öldürülmesinin ardından KDP eylemleri provoke etmekle suçladığı Goran Hareketi’ni hükümetten dışlıyor.
irak-kurdistani-olaylar-12102015

Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetimi son bir haftadır büyük bir siyasi kriz yaşıyor.
Kriz 8 Ekim’de Süleymaniye’de ekonomik krizin ve maaşların ödenmemesinin protesto edilmesi ile başladı. Süleymaniye ve çevresinde yüzlerce kişi sokağa döküldü.
Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani’nin partisi KDP’nin binaları yakıldı.
Güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu çıkan olaylarda 5 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 200 kişi yaralandı.  Kriz giderek derinleşiyor.
KDP Süleymaniye’deki gösterileri bölgede güçlü olan Talabani’nin partisi Kürdistan Yurtseverler Birliği’nden kopan Goran Hareketi’nin provoke ettiğini savunuyor.
Bölgesel Parlamento Başkanı Goran üyesi Yusuf Muhammed’in  Süleymaniye’den başkent Erbil’e  girişine KDP yetkilileri engel oldu. KDP Goran’ın artık hükümette yer almadığını söylerken, Muhammet bunun bir darbe girişimi olduğunu söyledi.
Goran Hareketi’ne ait KNN ile Süleymaniye merkezli NRT kanallarının Erbil ve Duhok’taki ofislerini de kapattı. Partiler arasındaki diyaloğun kesilmesi yüzünden Kürdistan bölgesi, Temmuz ayından bu yana resmen yeni devlet başkanını seçemiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diyarbakır Tv Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.