Son Dakika

Ortaya Çıkarılmamış Her Cinayetin Sorumlusu Devlettir




Demirtaş'tan çok sert açıklama
HDP Eş Başkanı Demirtaş, “Ortaya çıkarılmamış her cinayetin sorumlusu devlettir” dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, KESK Eş Başkanı Lami Özgen ve DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile birlikte HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Sıhhiye’deki anmanın ardından Adli Tıp Kurumu’na geçerek burada bulunan ailelere ziyaretlerde bulundu.
Burada ayrıca gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, 20’ye yakın cenazenin tanınmaz durumda olduğunu bunların DNA testi sonrasında kimliklerinin netleşeceğini söyledi ve bu akşama kadar 90’ın üzerinde cenazenin teslim edilebileceğini bilgisini aldıklarını aktardı.
Demirtaş, özetle şöyle konuştu:
“Daha önce de belirttim, Ankara’da devletten habersiz kuş uçmaz. Biz bunu bilerek büyüdük ve bilerek siyaset yapıyoruz. Ortaya çıkarılmamış her cinayetin sorumlusu devlettir. Kimse sağa sola çekmeye çalışmasın. Ya tereddüt bırakmayacak şekilde arkasındaki güçlerle birlikte açığa çıkartırsınız ya da fail sizsiniz. Şu dakika itibariyle sorumlu devlettir, hükümettir. Suruç ve Diyarbakır’ın da öyleydi, Ankara’nın da öyledir.
Bunu yapanlar, üstünü örtenler, katliam olduğu zaman sıratanlar, daha beteri olsun diyenler, bunların hepsinden gün gelecek hukuk çerçevesinde hesap sorulacak. Bu kan deryası içerisinde birileri sırıtırken, birileri ağlarken barış ya da kardeşlik olmaz. Barış herkesin birlikte gülüp birlikte ağladığı zaman olur.”
‘Acımız karşısında sırıtan…’
“Daha önceden de söyledik tek bir kardeşimizin tırnağına kurban ederiz. Dün burada bulunanlar da barışa destek olmak için buradaydı. Partimize destek olmak için değil. Başbakan ‘hangi partiyi desteklerlerse desteklesinler bizim içimiz yandı’ derken iki yüzlülük yapıyor. Dün bir partinin mitingi yoktu. Onlarca partinin yöneticileri oradaydı. Parti üyesi olmayanlar da oradaydı. Artık kan dursun, ölümler dursun ülkemize özgürlük yolu açılsın diye Türkiye’nin her tarafından buraya gelen insanlardı.
Geçici Başbakan lütfederek, ‘Sizin kimliğiniz budur biliyorum ama ben yine üzüldüm’ dercesine hakaret edercesine açıklamalar yapıyor. Sonra da sen misin bunun sorumlusu devlet diyen bize hakaret ediyorlar. Dünden beri ağlayan, bedeni parçalanan biz ama dünden beri saldırı ve hakarete uğrayan da biziz. Utanmasalar savcının karşısına bizi sorumlu diye çıkaracaklar. Bu kadar hayasızlar. İstifa etmiyorlar, kameraların karşısına geçip sırıtıyorlar. İsimleri bakan ama bakanı değil, emir kulular, memurlar. Acımız karşısında sıratanlar bizim bakanımız, başbakanımız olamaz. Bunlar bizi temsil edemez.”

‘Başbakan açıklasın patlamadan sonra neden gaz attırdınız’

“Timsah gözyaşlarına değer vermiyoruz. Şu geçici başbakan çıkıp açıklama yapsın. Dün patlamadan sonra neden gaz attırdınız. Polis neden gaz attı. TOMA’dan neden su sıktınız. Sen nasıl bir devlet, hükümetsin. İnsanlar parçalanmış sen gaz sıkıyorsun. Ne bir özür var, ne bir yanlış yaptık diyen var. ‘Önlemde sıkıntı yoktu. Biz her şeyi yaptık, onlar öldü’ diyorlar. Bugün arkadaşlarımızın daha bedenlerinin parçalarının olduğu yere gittik gaz attılar.
Bunlar bizim devletimiz olmak istiyorlarsa önce halktan özür dileyecekler, istifa edecekler. Bunu dileyemiyorsa katil de sorumlu da onlardır. Söylemeye devam edeceğim. Katilsiniz” dedi.

Sedat Peker’in Rize eylemi

Rize’de bir çete lideri devlet desteğiyle miting yapıyor. Mitingdeki güvenlik önlemlerine bakılsın. Ambulanslar, koruma tedbirler var. Neden koskoca mafya lideri devlet desteğiyle miting yapıyor. Korunması lazım ama Türkiye’nin dört bir yanından buraya barış için gelenler korunmadılar. Tek bir güvenlik önlemi olmadan işte o barbarları üstümüze sürdüler ve bedenlerimizi parça parça ettiler.
Dünyanın en büyük katilleri, devletlerdir. En büyük seri katilleri devletin kendisidir. En çok cinayet işleyen de üstünü örten de devlettir. Bunu halkın yararı için söylüyoruz. Bu devlet gökten inmedi, kutsal değildir. Kutsal olan insandır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diyarbakır Tv Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.