Son Dakika

Ankara’da Barış Mitinginde Patlama

patlama

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin düzenlediği “Barış Mitingi” öncesi patlama meydana geldi. İçişleri Bakanlığı, birkaç saniye arayla meydan gelen iki ayrı patlamada 30 kişinin öldüğünü, 126 kişinin yaralandığını açıkladı.
Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) Ankara’da düzenlediği “Barış Mitingi” öncesi patlama meydana geldi.
İçişleri Bakanlığı, patlama sonucunda ilk belirlemelere göre 30 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 126 vatandaşın ise yaralandığını açıkladı.
imc tv muhabiri Ceren Bayar, kendilerinin gördüğü en az 50’den fazla kişinin yaralının hastanelere taşındığını söyledi.
imc tv Haber Koordinatörü Faruk Eren de patlamalardan birinin Halkların Demokratik Partisi (HDP) kortejinde meydana geldiğini, patlamada hayatını kaybedenlerin olduğu, polisin yaralıların olduğu yere gaz bombalarıyla saldırdığını söyledi.

Alan boşaltıldı

KESK Genel Başkanı Sami Özgen, patlamanın olduğu yerde ses aracından açıklama yaptı.
“Yaralıların taşınması ve delillerin karartılmaması için alanın boşaltılması gerekiyor. Yaralılara destek olmak için hastanelere gidip kan vermek gerekiyor. Bu katliamın sorumlusunun kim olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi.
Patlama alanında bulunan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, patlamaya dair “Kortejler toplanırken 2 büyük patlama oldu. Müthiş bir coşku var burada. Ama görüyoruz ki buna tahammül edemeyenler engellemeye çalışıyor. Ses bombası olduğu söylendi ama yaralılarımız var. Doğrudan polis tarafından yapılan bir saldırı bu çok açık” dedi.

Açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’da meydana gelen patlamayla ilgili İçişleri Bakanı Selami Altınok ile görüştü.
Davutoğlu, aynı zamanda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan da olayda hayatını kaybedenler ve yaralıların durumuyla ilgili bilgi aldı.
Davutoğlu’nun saat 12.00’da ise Başbakanlık resmi konutunda Yalçın Akdoğan, Sağlık Bakanı, İçişleri Bajanı, MIT müsteşarı, Emniyet Genel Müdürü ve Ankara Valisi ile patlamayla ilgili biraraya geleceği, ardından Kayseri’deki programına devam edeceği açıklandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan programlarını iptal etti. Erdoğan’ın bugün itibarıyla normalde İstanbul’da biri Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde, diğeri de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda olmak üzere iki programa katılması bekleniyordu. Erdoğan’ın her iki programa da katılmayacağı belirtildi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Ankara’da patlama haberi sonrası İstanbul’daki miting ve programlarını iptal etti. Kılıçdaroğlu, “Yazık günah bu ülkeye. Siyasi görüşü ya da inancı ne olursa olsun, hepimizin terörü ortak lanetlemesi lazım. Türkiye’nin hak etmediği bir tablo bu. Türkiye’nin acıya ve kana bulaştırılması hak etmediğimiz bir tablodur. Umarım acı ve gözyaşı Türkiye’nin gündeminden kaybolur” dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara’da Barış Mitingi öncesi meydana gelen patlamayla ilgili patlamanın alçakça bir saldırı olduğunu söyledi. Demirtaş seçim çalışmalarına da ara verdiğini söyledi.
CHP Milletvekili Levent Gök, “Benim gördüğüm en az 25 ölü var. Ölü sayısının 40’a ulaşabileceğini tahmin ediyoruz. Çok vahim bir tablo. Barışın ve demokrasinin katledildiği bir gündür bugün. Gerçek failler ortaya çıkarılmalıdır” dedi.

Emek, barış, demokrasi mitingi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) de olduğu çok sayıda sendika ve meslek örgütü yarın Ankara’da “Emek, barış, demokrasi” ismiyle miting düzenleyecekti.
Miting için saat 10.00’da Ankara Tren Garı’nda biraraya gelecek olan gruplar, buradan Sıhhiye Meydanı’na yürüyecekti.
Mitinge DİSK, KESK, TMMOB, TTB’nin yanı sıra Emekçi Hareket Partisi (EHP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Emek Partisi (EMEP), Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Hacı Bektaş Kültür Vakfı, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), İnsan Hakları Derneği (İHD), Halkevleri, Haziran Hareketi de katılacaktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Diyarbakır Tv Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.